Zien! Filmshots van onze locaties

 

Film Coevorden

Film HardenbergKIES jij voor….
praktijkonderwijs, beroepsgerichte leerwegen basis en kader, theoretische leerweg, mavo, havo, atheneum, gymnasium of technasium op De Nieuwe Veste? Dan kies je voor leuk en goed onderwijs. 

Je EERSTE dag…
is vlak voor de zomervakantie. Niet om les te krijgen! Een hele middag leer je de school, je mentor, je klasgenoten en medewerkers van school kennen. Je krijgt voor deze middag een uitnodiging thuis.

Je TWEEDE dag…
is eigenlijk je eerste echte schooldag na de zomervakantie. Zoeken hoeft niet meer; je weet nu precies waar je moet zijn. De eerste twee dagen heb je nog even geen les: samen met je klasgenoten ben je actief bezig in en om school.
 

De MENTOR...
is er voor jou en je klasgenoten. Voor alle vragen of problemen kun je bij je mentor terecht. Om je het hierbij gemakkelijker te maken zijn er mentoruren. Op dat uur is de mentor er speciaal voor jou. 

Je DOET…
waar je goed in bent. Je leert iedereen goed kennen en raakt snel vertrouwd met de school en de docenten. 

De VAKKEN en lestijden…
zijn anders. Je krijgt nieuwe vakken.
Als de bel gaat begint het lesuur (het eerste lesuur begint in Coevorden om 08.15 uur, in Hardenberg om 08.05 uur.) 
Een lesuur duurt 45 minuten, een blokuur 2x 45 minuten. En er zijn pauzes. Hoeveel uren je op een dag les hebt, staat in je lesrooster.
Je boeken krijg je thuisgestuurd.
 

ANDERE leuke dingen…
die je niet snel zult vergeten zijn de spannende en gezellige activiteiten die speciaal voor onze leerlingen georganiseerd worden. Ook ga je op excursie. Of je doet mee aan extra sportactiviteiten.

WEET je dat…

  • je in de klas kunt komen bij klasgenoten van groep 8. Wil je dit graag? Vertel dit aan je leerkracht op de basisschool. Wij houden hier zoveel mogelijk rekening mee. 
  • eerste en tweede klassers een eigen fietsenstalling, ingang, kluisje en pauze hebben. 
  • via de website altijd de actuele roosterwijzigingen te zien zijn. 
  • in de lessen gewerkt wordt met digiborden, computers, laptops en tablets.  
  • er extra lessen zijn als je ze nodig hebt. Een extra les wiskunde of Engels bijvoorbeeld. Of training in het beter leren begrijpen van teksten. Leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie of faalangst krijgen de begeleiding die nodig is.


Tot ZIENS...
op De Nieuwe Veste. De school waar je je diploma haalt na een onvergetelijke schooltijd.
Wil je meer weten?
Bel via 0524 593 800 (Coevorden) of 0523 262 170 (Hardenberg)
Mail via info@sgdnv.nl